Podstrona: POLITECHNIKA RZESZOWSKA im. Ignacego Łukasiewicza / Strona: 12

Aktualności

15 Lip

Wizyta astronauty Jeana Françoisa Clervoya

Francuski astronauta Jean-François Clervoy, uczestnik trzech misji wahadłowców kosmicznych Discovery i Atlantis, który spędził 675 godzin w przestrzeni kosmicznej, odwiedził Politechnikę Rzeszowską.
12 Lip

Bolid PMT-06E – najnowsze dzieło PRz Racing

Rozwiązania zastosowane w konstrukcji, profesjonalizm i ogrom pracy włożonej w organizację wydarzenia potwierdzają, że studenci naszej uczelni są wyjątkowi i stawiają wysoko poprzeczkę.
 
10 Lip

Dotacja Samorządu Województwa Podkarpackiego

Środki zostaną przeznaczone na zakup, budowę i doposażenie stanowisk laboratoryjnych dydaktyczno-badawczych na Wydziale Budowy Maszyn i Lotnictwa oraz na Wydziale Zarządzania.
09 Lip

Warsztaty edukacyjne pod patronatem firmy SECO Tools

W ramach warsztatów studenci mieli możliwość poznania wielu zagadnień praktycznych, co pozwoliło na rozszerzenie zagadnień objętych programem studiów.
 
05 Lip

Najnowsza konstrukcja studentów KN EUROAVIA Rzeszów

EA-02 „Nightlight” jest samolotem kompozytowym stworzonym z szklanych i węglowych tkanin.
04 Lip

Rektor Chmielnickiego Uniwersytetu Narodowego z wizytą na PRz

Spotkanie dotyczyło spraw związanych z rozwijaniem współpracy między uczelniami w ramach podpisanej umowy dwustronnej.
 
03 Lip

Szkolenia Blended Intensive Programme

Politechnika Rzeszowska bierze udział w szkoleniach Blended Intensive Programme (BIP). Forma krótkotrwałej mobilności połączona z komponentem e-learningu jest finansowana z programu Erasmus.
03 Lip

Zmarł Marek Sereda

Z głębokim żalem i smutkiem przyjęliśmy wiadomość o śmierci Marka Seredy.
 

Biuro Prasowe zastrzega sobie prawo skracania i opracowywania artykułów oraz zmiany ich tytułów.

Archiwum wiadomości

Nasze serwisy używają informacji zapisanych w plikach cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na używanie plików cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki, które możesz zmienić w dowolnej chwili. Więcej informacji odnośnie plików cookies.

Akceptuję